fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר

מנכ"ל אנבידיה (NVDA), ג'נסן הואנג, עלה אתמול (שלישי) על הבמה בכנס השנתי GTC של החברה בסן חוזה, והציג את חזון הדור הבא של תעשיית הבינה המלאכותית. הנאום המרכזי, שנמשך קרוב לשעתיים, חשף שורת פיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך, והבהיר כי אנבידיה אינה מתכוונת לעצור בקרוב – אלא להמשיך להוביל את מהפכת ה-AI בקצב מואץ. עבור תעשיית השבבים, הענן, התחבורה והרובוטיקה – המסר היה חד: עידן מפעל ה-AI כבר כאן.

הבשורה המרכזית בכנס הייתה השקת ארכיטקטורת Blackwell – הדור הבא של מעבדי ה-GPU לאימון והרצת מודלי בינה מלאכותית. הארכיטקטורה החדשה, שמורכבת ממאות אלפי רכיבים לכל מתקן, מאפשרת הספק של אקסה-פלופ שלם ברמת ארון שרתים בודד, בעזרת קירור נוזלי מלא. מדובר בקפיצת מדרגה דרמטית מול פתרונות קודמים – גם בהספק, גם בצפיפות וגם ביעילות האנרגטית. אנבידיה מתכננת להשיק גם גרסה עתידית בשם Vera Rubin Ultra ב-2027, שתספק הספק כמעט פי 14 מהפתרונות הקיימים כיום.

כדי לאפשר למערכות לפעול בעוצמה הזו, אנבידיה השיקה גם מערכת הפעלה חדשה בשם Dynamo – מערכת שתוכננה במיוחד להרצת מודלים מורכבים בקנה מידה רחב. Dynamo תומכת בניהול חכם של הזיכרון, קריאה מוקדמת של מידע רלוונטי והאצה של שלבי הפענוח במודלים. לפי אנבידיה, Dynamo בשילוב Blackwell תספק ביצועים גבוהים פי 40 ביחס לדורות הקודמים של חומרה ותוכנה גם יחד – מה שיאפשר לעסקים להשתמש בסוכני בינה מלאכותית בקנה מידה תעשייתי.

ג'נסן הואנג מנכ"ל אנבידיה

הואנג הדגיש כי מטרת העל היא מעבר מדאטה סנטרים רגילים למה שהוא מכנה "מפעלי AI" – תשתיות מחשוב שמטרתן לייצר תובנות, החלטות, קוד ומודלים בקצב גבוה. במסגרת זו, אנבידיה הציגה גם מחשבים ייעודיים לחברות כמו DGX Spark ו-DGX Station – פתרונות שמיועדים למהנדסים ומפתחים שצריכים להריץ מודלים מקומיים. במקביל, נחשף גם מפת הדרכים המלא של החברה עד 2027 – כולל גרסאות מתקדמות של מערכות Blackwell ו-Rubin.

בכנס הוצגו גם פיתוחים בתחום הרשתות – שהואנג תיאר כ"צוואר הבקבוק הבא" של עולם ה-AI. אנבידיה השיקה את מערכות Spectrum-X ו-Quantum-X, פתרונות רשת מבוססי פוטוניקה – טכנולוגיה שמבוססת על אור ולא על נחושת. הרעיון הוא לאפשר חיבור של מאות ואלפי שבבים יחד לפעולה אחידה – כמו מחשב על אחד. אמנם הואנג הודה כי עדיין לא ניתן לשלב את הפתרונות הפוטוניים ישירות במעבדים עצמם, בשל אמינות לא מספקת, אך השבבים החדשים לתחום הרשת צפויים להיכנס לשימוש החל מהשנה.

בין השורות, היה ברור כי אנבידיה לא רק בונה מוצר – אלא מגדירה קטגוריה חדשה של תעשייה. חברות הענן הגדולות – כמו אמזון, מיקרוסופט וגוגל – צפויות להוציא מאות מיליארדי דולרים בשנים הקרובות כדי להקים "מפעלי AI", כשאנבידיה מספקת את השבבים, התשתית והכלים. לפי דבריו של הואנג, כל הכלכלה העתידית תתבסס על סוכני AI, וכל עסק שירצה להישאר רלוונטי – יצטרך להשקיע במפעל שכזה. הוא גם התחייב שכל תהליך פנימי באנבידיה עצמה ינוהל על ידי AI עד סוף השנה.

פלטפורמת רובין אולטרה שצפויה להגיע ב-2027

 

ומה חושבים בוול סטריט? האנליסטים של Wedbush הגדירו את ההופעה כ-A+ וטוענים שמדובר בנקודת מפנה בהוצאות על AI. לעומתם, בבית ההשקעות Benchmark טענו כי רוב ההכרזות היו צפויות, וכי המשקיעים חיכו ל"הפתעות" – שלא הגיעו. עם זאת, כולם הסכימו שהמומנטום הטכנולוגי של אנבידיה מרשים במיוחד, ושמפת הדרכים שלה משאירה אותה עשרות צעדים לפני המתחרים. גם בבית ההשקעות Stifel ציינו לחיוב את השקת Dynamo והמערכות החדשות, והדגישו את האסטרטגיה המלאה – חומרה, תוכנה ורשתות.

מניית אנבידיה ירדה אמנם ביום של האירוע בכ-3.4%, אך חזרה לעלות ביום שלאחר מכן בכ-2%, ונסחרה סביב 116 דולר למניה. האנליסטים של סיטי מעריכים שעד סוף השנה יימכרו כ-3.6 מיליון יחידות של שבבי Blackwell – כמעט פי 3 מקצב השיא של הדור הקודם. הצפי שלהם: שווי שוק של טריליון דולר למערכות דאטה סנטר מבוססות AI עד 2028.

לסיכום, GTC 2025 סימן שלב חדש בהתבגרות שוק הבינה המלאכותית – והבהיר שמהפכת ה-AI רק בתחילתה. אנבידיה ממשיכה לבנות את היסודות שעליהם תקום כלכלת המחר – ועם כל חשיפת שבב חדש, היא עשויה להפוך לא רק ספקית טכנולוגיה, אלא עמוד השדרה של עידן הבינה המלאכותית.

מקורת:

יאהו פייננס

רויטרס

ברונס

דה קיוב

 

 

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב מחזיק בניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.
147.234.64.71
דילוג לתוכן