מאת: אסף קופפר
מיקרוסטרטג'י (MSTR), אחת החברות שהיו מהראשונות לזהות את הפוטנציאל האדיר של הביטקוין, הצליחה להפוך את המטבע הדיגיטלי לליבת הפעילות שלה, תוך גיוס הון ורכישות מאסיביות של המטבע לאורך השנים. במהלך השבועות האחרונים, המניה שלה זינקה בשנה האחרונה ב-965%, כאשר הביטקוין עצמו חצה את רף ה-97,000 דולר. העלייה החדה במניה הגיעה לצד הרכישות הנרחבות של ביטקוין מצד החברה, מה שהוביל להתלהבות גבוהה בשוק ובתמיכת הממשל האוהד של טראמפ לתחום הקריפטו.
מיקרוסטרטג'י לא הייתה רק אחת החברות הראשונות שאימצו את הביטקוין, אלא היא הייתה מהראשונות שבאמת לקחו את זה בכל הכוח. מאז ההחלטה האסטרטגית שלה ב-2020 להמיר חלק משמעותי מהכספים שלה לביטקוין, היא הפכה לחלוצה בתחום. החברה ראתה בביטקוין לא רק נכס ספקולטיבי, אלא אמצעי להבטיח ערך לאורך זמן ולגדר את עצמה מפני אינפלציה. האסטרטגיה הזו הפכה אותה לדוגמה לחברות נוספות, והיא גם פתחה את הדרך לעסקים נוספים ללכת בעקבותיה ולהוסיף ביטקוין לרזרבות שלהן.
האסטרטגיה של מיקרוסטרטג'י מבוססת על השקעה בנכס שהוכיח את עצמו כהגנה מפני אינפלציה ושומר ערך לאורך זמן. הביטקוין, בשל ההגבלה על הכמות הכוללת שניתן לכרות (21 מיליון מטבעות בלבד), נתפס על ידי החברה כנכס דיגיטלי שנועד לשמר ערך ולהגן מפני ירידת כוח הקנייה של מטבעות פיאט מסורתיים. מהלך זה נתפס כמתוחכם במיוחד על רקע העלייה באינפלציה והדפסת הכסף הנרחבת במדינות רבות בעולם, שהובילו לחשש מירידת ערך המטבעות המסורתיים.
כדי לממש את האסטרטגיה הזו, מיקרוסטרטג'י השתמשה בגיוסי הון והנפקות חוב לצורך רכישת ביטקוין. הגיוסים הנרחבים של החברה מהעת האחרונה, כולל גיוס של 1.75 מיליארד דולר באג"ח להמרה ללא ריבית אשר יפדו ב-2029, נתפסים כמהלך נוסף שנועד להגדיל את אחזקות הביטקוין שלה ולהעצים את מעמדה בשוק הקריפטו. לפי הדיווחים, הביקוש לאג"ח היה כה גבוה עד כי החברה העלתה את סכום הגיוס ל-2 מיליארד דולר. הסיבה לביקוש הגבוה לאג"ח ללא ריבית נובעת מהאמון הגבוה של המשקיעים ביכולת של מיקרוסטרטג'י להחזיר את החוב בעתיד, במיוחד לאור הפוטנציאל של הביטקוין להמשיך לעלות בערכו.
עבור המשקיעים, האג"ח להמרה מציע אפשרות להמרת החוב למניות בעתיד במחיר משתלם, כך שאם מחיר המניה ימשיך לעלות, הם יוכלו ליהנות מרווח הון משמעותי. מהלכים כאלו מגבירים את תחושת הביטחון של המשקיעים באסטרטגיה של מיקרוסטרטג'י, שממשיכה להתמקד ברכישות נוספות של ביטקוין גם במחירים הגבוהים הנוכחיים.
אחד היתרונות הבולטים של האסטרטגיה הזו הוא היכולת של החברה לנצל את המומנטום החיובי בשוק הקריפטו ולהפוך לשחקן מרכזי בתחום. הגיוס האחרון של החברה וההכרזה על רכישת 51,780 ביטקוינים נוספים, בהשקעה כוללת של 4.6 מיליארד דולר, הובילו לעלייה נוספת במחיר המניה, שזינקה בכ-12% ל-430 דולר. נכון להיום, למיקרוסטרטג'י יש אחזקות של 331,200 ביטקוינים, בשווי כולל של מעל 30 מיליארד דולר. ההשקעות האסטרטגיות הללו במטבע הדיגיטלי הפכו את מיקרוסטרטג'י לאחת החברות הציבוריות המחזיקות הכי הרבה ביטקוין בעולם, אחרי קרן הביטקוין של בלאקרוק.
האסטרטגיה של מיקרוסטרטג'י מוכיחה את עצמה כמשתלמת מכיוון שהיא מצליחה ליצור קשר ישיר בין ההצלחה של הביטקוין למעמד הפיננסי של החברה. כאשר מחיר הביטקוין עולה, כך גם השווי של מיקרוסטרטג'י עולה, מה שמייצר ערך משמעותי עבור בעלי המניות. יתרה מכך, העובדה שהחברה הצליחה לגייס סכומים משמעותיים בריבית אפסית מעידה על אמון השוק ביכולתה להחזיר את החוב בעתיד, על בסיס הציפיות להמשך עליית ערך הביטקוין.
עם תמיכה חזקה מהממשל האמריקאי הנכנס, בראשות הנשיא טראמפ, שקורא לאימוץ רחב של ביטקוין ולבנייה של רזרבות אסטרטגיות במדינות שונות, השוק מגיב באופטימיות. המשקיעים רואים באסטרטגיה של מיקרוסטרטג'י כהוכחה לכך שביטקוין הוא לא רק נכס דיגיטלי, אלא פוטנציאל להוות חלק בלתי נפרד מהכלכלה העולמית. הרעיון של בניית רזרבה אסטרטגית למדינות בעזרת ביטקוין זוכה לתמיכה גוברת, ומיקרוסטרטג'י ממוצבת כחלוצה בתחום.
החלטת החברה לאמץ את הביטקוין כנכס רזרבה עיקרי ולהשתמש בהכנסות מהנפקות הון וחוב לצורך רכישת ביטקוין, הפכה אותה לשחקן משמעותי גם בעיני חברות נוספות כמו Marathon Digital Holdings ו-Semler Scientific, שאימצו גישה דומה. השוק ממשיך לעקוב בדריכות אחרי ההתפתחויות, כאשר התחזיות מצביעות על כך שמיקרוסטרטג'י תמשיך לנקוט במדיניות של רכישות נוספות, מתוך אמונה בפוטנציאל הכלכלי ארוך הטווח של הביטקוין.
לסיכום, מיקרוסטרטג'י ממשיכה להראות שהיא כאן כדי להישאר ולהוביל את תחום הקריפטו. הגיוסים האחרונים, הרכישות הנרחבות והתמיכה מהממשל האמריקאי הנכנס תורמים כולם למעמד החזק של החברה בשוק. הביטקוין, שחצה את רף ה-97,000 דולר, ממשיך למשוך תשומת לב, ומיקרוסטרטג'י ניצבת בחזית התהליך הזה, כשהיא מציבה את עצמה כמובילה בתחום ונערכת לפוטנציאל המשך צמיחה והתרחבות בשנים הקרובות.
מקורות:
ביזנס ווייר
דיקריפט
דה דפיינט
אינווסטופדיה
*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב אינו מחזיק בניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.