fbpx
בחרו עמוד

מאת: עומר רוסו, מחלקת מחקר אינטראקטיב ישראל

הוא כל הזמן בכותרות, הציוצים שלו מגיעים למהדורות החדשות הכלכליות בכל העולם, יש לו קהל של אוהבים שטוענים שהוא גאון אל מול קהל של שונאים שחושבים שהוא משוגע, ובסופו של דבר – הוא האדם הכי עשיר בעולם. אז מי זה אילון מאסק, ואיך הוא פרץ לתודעה של העולם כולו?

 

תחילתו של אילון

עוד לפני שנכנס במלוא העוצמה לעמק הסיליקון, אילון היה רחוק מאוד ״מאור הזרקורים״ העסקיים. אילון נולד בדרום אמריקה בשנת 1971 לאבא ארול מאסק ואמא מיי מאסק ולו 2 אחים צעירים. בגיל 9, הוריו התגרשו ומאסק נכווה מכך קשות. לאחר הגירושים החליט אילון לגור עם אביו, בדיעבד אילון אמר כי זו הייתה טעות גדולה. הילדות של מאסק לא הייתה קלה, הוריו התגרשו, הוא חווה בריונות בבית הספר והיה לו קושי לקלוט רמזים חברתיים בגלל תסמונת אספרגר, לימים אילון גם אובחן כאוטיסט בתפקוד גבוה. אך כבר מגיל צעיר היה ניתן לראות שיש כאן אדם יוצא דופן.

בגיל 10 אילון החל ללמוד תכנות, הוא אהב מאוד לקרוא ספרים ולהחכים והוא היה שונה מאוד לטענתו מהילדים בגילו. בגיל 12 בלבד הוא עשה את ״האקזיט״ הראשון שלו בכך שמכר משחק בשם ״Blastar״ אשר הוא פיתח ב-500 דולר למגזין PC and Office Technology.

השכלתו של מאסק מסתכמת ב-2 תארים. האחד בכלכלה והשני בפיזיקה אנרגטית. כמעט ולמאסק היה גם דוקטורט באותה פיזיקה אנרגטית, אך לאחר שהתקבל אל המסלול מהר מאוד, למען האמת תוך יומיים – החליט כי זה לא מתאים לו והחליט ללכת בדרך הפרקטית והישירה – להקים סטארטאפ ולהצטרף באותה תקופה לבועת הדוט-קום וההתלהבות סביב חברות סטארטאפ טכנולוגיות.

הסטארטאפים של אילון

יחד עם אחיו, קימבל, השיק אילון בשנת 1995 את Zip2. למזלו, מקבץ של משקיעים בעמק הסיליקון סייע לו ולאחיו לממן את החברה. מוצר החברה היה מדריכי טיולים בעיר לעיתונים כמו הניו יורק טיימס ושיקגו טריביון. כאמור, כחלק מבועת הדוט קום החברה של מאסק ואחיו תפסה תאוצה – אך חייו האישיים של אילון טרם השתפרו. 

אילון היה ישן במשרד, ומתקלח במקלחות ציבוריות של חדרי כושר! הוא היה משקיע את מלוא זמנו לטובת תחזוק האתר – מה שבסופו של דבר השתלם. קומפק, שבזמנו הייתה החברה המובילה במחשוב נייד, רכשה את החברה של אילון כ-4 שנים בלבד לאחר שהוקמה תמורת 307 מיליון דולר (בועת הדוט קום, כבר נאמר?). מאסק, שהחזיק ב-7 אחוזים מהחברה, קיבל מהעסקה 22 מיליון דולר שאיתם המשיך לפרוייקט הבא שלו, שהצליח פי כמה וכמה יותר מ-ZIP2.

חברת X.COM שלימים הפכה להיות פייפאל

לאחר ההצלחה האדירה עם Zip2, מאסק הקים X.com, חברת בנקאות דיגיטלית. למה דווקא X? לדעתו מדובר בכתובת הדומיין הכי קולית באינטרנט, אז זה מה שהוא בחר. כבר אז היה ניתן להבין שמדובר באדם שונה מהנוף. הוא הקים את החברה בשנת 1999 תוך שימוש ב-10 מיליון דולר מהכסף שקיבל ממכירת Zip2. אילון היה איש מכירות ממולח, כאשר הוא שכנע את קרן סקויה הנחשבת להשקיע 5 מיליון דולר בחברה שלו, בעוד הוא מתבסס על הטענה שהם הולכים לשנות את ענף הבנקאות. מוצר קיים ועובד לא היה, אך זה לא עצר את מאסק ובתוך חמישה שבועות היו לחברה אלפי לקוחות.

רק שנה לאחר הקמת החברה (אצל מאסק הכל קורה מהר) התמזגה החברה עם שכנתה לבניין Confinity, שהוקמה על ידי פיטר ת'יל במטרה ליצור חברה להעברת תשלומים דרך המייל, וזה אכן קרה – שמה היה פייפאל שכולנו מכירים ורבים משתמשים בה גם היום. מאסק כיהן כמנכ״ל חברת פייפאל כאשר שותפו היה מקס לבצ'ין. כמה חודשים לאחר מכן אילון פתח במאבק כנגד ההנהלה ושותפו, בטענה שפייפאל צריכה להעביר את שרתיה ממערכת ההפעלה החינמית Unix לווינדוס של מייקרוסופט. אותה החלטה לא התקבלה אצל הדירקטוריון, מה שהוביל למאבק שליטה בחברת התשלומים. אותו מאבק שליטה הוביל גם למהלך ״מלוכלך״ מצד ההנהלה כלפי מאסק, כאשר הם ארגנו חתימות להדחתו בזמן שהיה בחופשה. ״זו היתה הפיכה מאורגנת היטב. זה אפילו מחמיא שהם היו מסוגלים לעשות את זה רק כשלא הייתי שם״, אמר מאסק כמה שנים לאחר מכן. איביי בסופו של דבר הכריעה את גורלה של פייפאל בכך שהחליטה לרכוש את כולה. איביי רכשה את פייפאל במיליארד וחצי דולר, וכמובן שאילון, שהיה מחזיק נתח המניות הגדול בחברה לא נותר בידיים ריקות והרוויח מהרכישה כ-165 מיליון דולר.

כ-15 שנים לאחר הרכישה, מאסק שהיה כבר מיליארדר החליט לרכוש בחזרה את הדומיין X.COM בטענה שיש לו ערך סנטימנטלי אליו. באם תרשמו את הכתובת X.com בשורת האינטרנט, תקבלו את האתר שעליו שילם אילון מאסק – ובו מופיע מסך לבד ו-x אחד בודד בצידו השמאלי של המסך. לימים אותו X הפך גם להיות שמו של אחד מבניו.

הקמת חברת החלל Space X – שהדהימה אפילו את נאס״א

עוד לפני מכירת פייפאל, מאסק חלם על הצעד הבא שלו, הכולל תוכנית פרועה לשלוח עכברים או צמחים למאדים. בתחילת 2002, ובגיל 31 בלבד מאסק הקים את החברה  SpaceX, בעזרת 100 מיליון דולר מהכסף שקיבל ממכירת פייפאל. המטרה של מאסק הייתה להוזיל את הטיסות לחלל ולהפוך ההתיישבות במאדים להגיונית ובמחיר נוח. ספייס איקס היא גם החברה היחידה מבין אלו שמנינו עד כה, שמאסק עדיין נותר המנכ״ל בה גם כיום.

ספייס איקס נכון להיום מפתחת טילי חלל לוויינים וחלליות, היא יצרנית המשגרים הגדולה בעולם עם 21 שיגורים. בין מוצרי החברה אפשר למנות את חללית המטען הפורצת דרך דרגון 1/2.0 שניתנת לשימוש חוזר ובעתיד צפויה לספק שירותי תיירות בחלל. נאס"א השקיעה 3.1 מיליארד דולר בפיתוחה של הדרגון של ספייס איקס כחלק משיתוף הפעולה ביניהן. עוד ממוצרי החברה – משגרי הלווינים פאלקון 1, פאלקון 9, ופאלקון כבד שעשו היסטוריה בעצמם. 

תחת ספייס איקס ישנו עוד מיזם מלאכת מחשבת מצד מאסק הנקרא סטארלינק. חזונו של המיזם הוא לספק גישה לאינטרנט לווייני לרוב שטחי כדור-הארץ באמצעות שיגור מערך של כ-42,000 לוויינים. כמות הלוויינים ששוגרו על-ידי החברה, נכון לספטמבר האחרון עומד על כ-3,400 לוויינים. מידי שנה המיזם ממשיך לצבור תאוצה ולשגר עוד ועוד לווינים ולקבל אישורים ממדינות שונות. למען האמת, למערכת סטארלינק יש תפקיד קריטי במלחמת רוסיה-אוקראינה. מייד עם פרוץ המלחמה ביקשה אוקראינה גישה למערכות סטארלינק כתחליף לתשתית התקשורת שנהרסה בתקיפות רוסיה. הבקשה נענתה בחיוב, ומאז סטארלינק היא תשתית התקשורת האוקראינית, מה שמקדם מאוד את המיזם של מאסק.

על אף העובדה שטסלה (שעדיין לא דיברנו עליה) היא החברה שהפכה את מאסק למה שהוא היום, נראה כי ספייס איקס היא ״הבייבי״ של מאסק. החברה שבה הוא משקיע הכי הרבה בשביל להגשים את חלומו הפרוע, ולעשות דברים שאף אחד לא מאמין שהם אפשריים, ופורצי דרך. זה מאסק. ניתן רק לחכות ולראות איזה שיאים החברה שהיא פרי הדימיון ורצונו של מאסק תגיע ותשבור בעתיד.

ההצטרפות לטסלה – החלטה שהפכה את מאסק למה שהוא כיום

מעבר לעיסוקיו הרבים של מאסק מחוץ לכדור הארץ, הוא לא שכח שגם בכדור הארץ יש הזדמנויות עסקיות שיכולות להאדיר אותו יותר ממה שהוא היה באותו הזמן. מאסק חיפש את ההשקעה הבאה, והוא מצא חברת רכבים חשמליים עם חלום גדול שמשתוקקת לגדול ויצאה לגיוס ההון הראשוני שלה, שמה טסלה. טסלה התאגדה ביולי 2003 על ידי מארטין איברארד ומארק טארפינינג, אשר מימנו את החברה עד סדרת גיוס הממון הראשונה. בפברואר 2004, אילון מאסק הצטרף לחבר הדירקטוריון של החברה והנהיג את אותה סדרת גיוס הממון הראשונה בתור יושב ראש הדירקטוריון.

בשנים שלאחר מכן מאסק היה מעורב יותר ויותר בטסלה, עם הונו הקודם מאקזיטים מוצלחים הוא השקיע מעל ל-70 מיליון דולר בטסלה. אט אט הוא הפך להיות מנהל פעיל בחברה והיה אחראי לעיצוב מכונית הרודסטר של טסלה, שהייתה הצלחה ביחס לאותם ימים. 

לאחר כמה שנים, 2008, השנה הפיננסית מהקשות שהיו בארה״ב מגיעה וגורמת למהפכה בטסלה כשהיא בגיל 5 בלבד, מאסק הציל את טסלה מפשיטת רגל – הוא הזרים אליה כ-70 מיליון דולר בשביל להציל אותה מהבלאגן הפיננסי במשבר הסאב פריים. זאת ואי הסכמות בין מאסק לדירקטוריון החברה הובילו לעזיבה של ראש הדירקטוריון ומנכ״ל החברה מארטין איברארד, ומאסק – שידוע בניצול הזדמנויות, מיד תבע לעצמו את מקומו כמנכ״ל בחברת הרכבים החשמליים (ועד ימינו אנו כך נותר הדבר).

כעת, בואו ונדבר על חברת טסלה כיום

טסלה בניגוד לדעה הרווחת היא לא רק חברת רכבים חשמליים. היא חברת ביג דאטא ותוכנה, היא חברת אנרגיה ירוקה, היא חברת AI (בינה מלאכותית), וכן – גם רכבים חשמליים. 

למה חברת תוכנה?
לטסלה יש את תוכנת ה-FSD המאפשרת כבר בימים אלו ברחבי ארה״ב נהיגה אוטונומית מלאה ברכביה, ובקרוב גם ברחבי העולם כולו. 

למה חברת ביג דאטא?
מאגר הנתונים שטסלה אוספת עבור כל נהג ונהג שלה היא עצומה. עם מאגר הנתונים הנ״ל, ועם מוניטיזציה נכונה, תוכל טסלה לנצל זאת לטובת ביטוחים, שירותי עזר לנהג, אוטומציה במצבי חירום ועוד. 

למה חברת אנרגיה ירוקה?
מעבר לעובדה שטסלה חרטה על דגלה להפוך את העולם לאקולוגי יותר ולהוביל את מהפכת הרכבים החשמליים, סגמנט האנרגיה הירוקה הוא משהו בלתי נפרד מטסלה, שאפילו תופס נתח הכנסות מסויים בחברה. לטסלה לוחות סולאריים אשר היא מוכרת ומספקת את ההתקנה בבית הלקוח. לא רק זה, לטסלה יש את מוצר הפאוורוול אשר מאחסן את צבר האנרגיה הנצברות במהלך היום, ומשמש כמקור אנרגיה נוסף ביתי. כמו כן, לאחרונה הוא הפך גם למקור הכנסה נוסף לאותם משתמשים בו, כאשר יש לצרכנים אפשרות למכור לעירייה המקומית את כמות החשמל הנצברת בביתם בעקבות הפאוורוול.

למה חברת AI?
אמנם טסלה עדיין בחיתולים בסגמנט זה, אך עוד השנה צפויה טסלה להציג את גרסת האב-טיפוס של הרובוט שלה, בו מוטמעת הבינה המלאכותית שנמצאת ברכבי טסלה עצמם. בעולם יש המון רובוטים, מעט מאוד מהם מצליחים להיות ״חכמים״ ולדמות אדם, זאת בעקבות הבינה המלאכותית שמוטמעת באותו רובוט. טסלה תנסה לעשות היסטוריה גם כאן.

מניח כי כולנו מבינים למה טסלה היא חברת רכבים חשמליים, היא מוכרת/מייצרת 7 דגמים שונים של רכבים ומשאיות, החל מספורט ועד למשפחתיות. מודל S, מודל X, מודל 3, מודל Y, טסלה סמי, טסלה רודסטר והסייברטראק.

טסלה לא הייתה מצליחה כמובן מלכתחילה, כאמור – היא הייתה על סף פשיטת רגל בשנת 2008. מאסק הציל אותה, ואף כינה את שנת 2008 כשנה הגרועה ביותר בחייו. המשבר הפיננסי השתולל, טסלה שרפה מזומנים ולספייס איקס היה קושי בשיגור טיל הפלקון 1, עד 2009 – מאסק חי על הלוואות בשביל לשרוד (וזה אחרי האקזיטים). בשנת 2009, 2 דברים מרכזיים אירעו שהצילו את מאסק. טסלה מצאה משקיעים חיצוניים נוספים שעזרו לה לצאת מהבוץ של המשבר הפיננסי, וספייס איקס חתמה על חוזה עם נאס"א בסך של 1.5 מיליארד דולר, שעזר בסופו של דבר גם לטסלה.

 

מכמעט פשיטת רגל – להנפקה מוצלחת בנאסד״ק

בשנת 2010 טסלה מנפיקה בוול סטריט, ומנייתה זינקה בבכורה ב-26%. החברה גייסה 226 מיליון דולר בהנפקה, והפכה לחברת הרכב הראשונה שיוצאת להנפקה מאז פורד ב-1956, זאת בכדי להחזיר את החברה למסלול מבחינה פיננסית. באותה עת, טסלה הייתה עוד אחת מהחברות אשר מוכרות חלום ורוד, אך מתקשה לייצר רווחים ממשיים בפועל. מאסק, לימים הפך אותה לחברה אשר מייצרת רווחים עצומים בעקבות חזון החברה שהתגשם.

מאסק מאז 2010 השתתף, הקים וייסד חברות רבות אחרות, פירות דמיונו: ניוראלינק, שמטרתה לאפשר ממשק בין המוח האנושי לבינה מלאכותית. ״החברה המשעממת״, שהיא חברת חפירה אשר הוקמה בעיקר בשל השתעממותו של מאסק וארגון AI, ארגון ללא מטרות רווח העוסק במחקר בינה מלאכותית, שכפי שבטח שמתם לב – תחום שמאסק אוהב מאוד.

עלילותיו של ״המאסק״

אילון יכול ״להזיז עולמות״, רבים קוראים לו הספקולטור הגדול בעולם, לא פעם ולא פעמיים נתפס מאסק משקר בנוגע לאמירות שאמר, משנה את דעתו וכך גם את דעות הקהילה שעוקבת אחריו. זה התחיל ב-2018, מאסק צייץ (מה שהוא בדרך כלל עושה) כי הוא רוצה להפוך את טסלה לחברה פרטית, במחיר של 420 דולר למניה, מה שהלחיץ את המשקיעים ומיד גם משך את תשומת ליבו של ה-SEC, הרשות לני״ע האמריקאית – אשר הזמינה אותו לחקירה.

באותה שנה, ומהר במיוחד – ה-SEC הגישה רשמית תביעה נגד מאסק, והאשימה אותו ב"הצהרות כוזבות ומטעות". מאסק הסכים עם ה-SEC, מה שהביא לכך שגם הוא וגם טסלה שילמו קנס של 20 מיליון דולר ומאסק הסכים לפרוש כיו"ר מועצת המנהלים של טסלה. בנוסף, טסלה נדרשה למנות ועדה שתפקח על התקשורת של מאסק.

 

אילון והקריפטו

חיבתו והקשר בין אילון לתחום המטבעות הקריפטוגרפים לא ידוע, אי אפשר לדעת בהחלטותיו המעורערות האם מאסק באמת חושב שיש עתיד בתחום הקריפטו, או שמא הוא מקדם אותם לטובתו האישית (מה שגם מושך את תשומת לבם של הרגולטורים). בשנת 2021 מאסק צייץ כי טסלה תקבל תשלומים עבור מוצריה בעזרת מטבע הביטקוין, והוסיף אמירות נוספות כי מטבע הביטקוין ״מרפא״ את מחלת הסרטן מה שכמובן גרם לזינוק בערך המטבע. לאחר מכן, כפי שאתם בטח כבר הסקתם, הוא החליט לבטל את האפשרות הזאת, מה שכמובן גרם לירידה של הביטקוין. 

לאילון וטסלה באותה תקופה היה גם אינטרס מסוים ליהנות מעליית ערך המטבע, היא הייתה מחזיקה של אותו מטבע בעצמה. לימים גם אילון נשבע כי טסלה לא תמכור את מטבעות הביטקוין שלה – ובטח אתם מנחשים, טסלה אכן מכרה 75% מסך מטבעות הביטקוין שלה בהמשך.

לא רק הביטקוין, גם מטבע הדוג'קוין היה אחד מהמטבעות שמאסק היה מעורב רבות בתנועות המחיר שלו, מאסק צייץ כי מטבע השיבא הוא העתיד, ואף שינה כמה וכמה פעמים את תמונת הפרופיל והתיאור שלו בפלטפורמת הטוויטר אל מטבע הדוג'קוין, מה שכמובן גרר הייפ רב מצד משקיעי וסוחרי הקריפטו מה שהוביל לזינוק במאות אחוזים בערכו של המטבע.

ולא רק מטבע הדוג'קוין, גם מטבע ה-Lord Edge והשיבא-אינו נהנו מסיקור חיובי של מאסק, כאשר זה החליף את שמו בטוויטר לשמות המטבעות וגרם לטיסה של מאות אחוזים בערכם.

​​

מכירות הפנים בטסלה – של המנכ״ל עצמו 

אנחנו בסוף שנת 2021, טסלה כבר אחת מהחברות המוכרות בעולם, מוכרת מאות אלפי רכבים, נחשבת להבטחה גדולה בתחום הרכבים החשמליים ורכבים בפרט, ושווי השוק שלה עולה מעל טריליון דולר, היא נכנסת לרשימה יוקרתית במיוחד של חברות בודדות שעברו את רף הטריליון דולר – אפל, סעודי אראמקו, מיקרוסופט, גוגל ואמזון. במקביל לעליית השווי בטסלה, מאסק שהוא מחזיק המניות הגדול בחברה, הופך לאדם העשיר בעולם. הכל נשמע מעולה – ואין שום דבר שיכול לעצור את עוצמתה של חברת הרכבים החשמליים הגדולה בעולם, חוץ – מהמנכ״ל עצמו.

מאסק באופן רנדומלי לחלוטין ובהפתעה גמורה מצד המשקיעים מצייץ סקר בטוויטר בו הוא שואל, האם עליו למכור 10% מאחזקותיו בטסלה, כאשר שווי האחזקה שלו באותם זמנים עומד על מעל ל-200 מיליארד דולר, כך שמדובר במכירת מניות בשווי של מעל 20 מיליארד דולר, איזה מנכ״ל יעשה זאת, למה שהוא יעשה זאת, ולמה שהדבר יהיה מוכרע על ידי קהל עוקבים בטוויטר? זה מאסק.

הסקר אמר את דברו – הקהל הכריע כי מאסק צריך למכור מעל 20 מיליארד דולר במניות של החברה שלו טסלה שכמובן הגיבה בירידה של מעל 10% לאור תוצאות הסקר. לימים מתברר כי זו הייתה הנק' בה מניית טסלה הייתה בשיא כל הזמנים שנשאר עד ימינו אנו. 

איך הסתיים הסיפור הזה? מאסק מכר רק 5 מיליארד דולר במניות טסלה, ושייך זאת לכך שהמכירה הייתה לטובת כיסוי מיסים, איזה משקיע היה שמח עם אמירה שכזו?
כאמור, זה מאסק, ומשקיעי טסלה מקבלים גם את הצד המשוגע הכולל את הדברים הפחות טובים כמו מכירות של המניה, ומצד שני, גאונות, דבקות במטרה ושיגעון שהוא גם חיובי לפעמים.

מכירות מניות טסלה לא הסתיימו בזה, מה שמביא אותנו אל המהלך הבא של מאסק שהעסיק את העולם כולו.

אילון מצייץ בטוויטר, אילון קונה את טוויטר

אילון אמר שהוא ירכוש כל מיני דברים, בתור האדם העשיר בעולם, גם מתאפשר לו לעשות זאת. הוא צייץ שהוא יקנה את מנצ'סטר יונייטד, צייץ שיקנה את קוקה קולה ועוד. הוא גם צייץ שירכוש את טוויטר, אך אמירה זו בניגוד לאחרות – אכן יצאה לפועל. תחילה אילון רכש במפתיע 9.2% מפלטפורמת הרשת החברתית, וגרם לזינוק דו ספרתי במניית החברה, אט אט לאחר רכישה זו התגברו ההערכות כי מטרתו הסופית של מאסק היא לרכוש את החברה כולה.

ההערכות אכן התממשו. באפריל 2022, מאסק הגיש הצעת רכישה לטוויטר בשווי של 43 מיליארד דולר, המשקף מחיר למניה של 54.2 דולר, אחד מההצעות הרכש הגדולות בהיסטוריה. אם זה היה נגמר כך – זה היה משעמם, ומשעמם זה לא מאסק. אילון היה כפסע מלהיות מנכ״ל חברת טוויטר לאחר שדירקטוריון הפלטפורמה החברתית הסכים להצעת הרכש, אך הוא החליט כי טוויטר הציגה מידע שגוי בנוגע למספר החשבונות הפיקטיביים ברשת החברתית, מה שגרם למאסק לחשב את מסלולו מחדש, ולהשעות את הצעתו – דבר אשר הוביל לתביעה מצד משקיעי טוויטר וכמובן מטוויטר עצמה שנלחמה על ההצעה הנדיבה של מאסק.

חצי שנה לאחר הגשת הצעת הרכש הרשמית, ולאחר שהרכישה הפכה לסערה שעלתה לכותרות הפיננסיות בכל העולם – מאסק הגיע לבית המשפט בתביעה מול טוויטר והבין כי ברירה לא נשארה לו, אלא להשלים את רכישת טוויטר במלואה ולאשר את העסקה. מיותר לציין כי בכל הסאגה הגדולה הזו מניותיה של חברת טוויטר נסקה ונפלה בהתאם למתרחש, וגם מניית טסלה עצמה אשר משקיעיה פחדו כי מלוא תשומת הלב של מנכ״לם מכוון אל חברה אחרת.

ב-28 לאוקטובר אילון מאסק הפך רשמית למנכ״ל טוויטר, שנמחקה ממסחר בתחילת חודש נובמבר. כפי שבטח אתם מכירים את מאסק – זה לא נגמר כאן, כאן זה רק מתחיל. מאסק עם כניסתו לתפקיד החל ״בהפיכת״ החברה. 

אולטימטומים של ״הכינו את המשימה או שכולכם תפוטרו״, לאחר מכן ניסיון התייעלות אגרסיבית ופיטורים רחבים בחברה, על פי ההערכות כ-50% מעובדי החברה פוטרו עד כה.

​​

הכסף לרכישת טוויטר, מהיכן הוא הגיע?

מאסק הוא האדם העשיר בעולם, אך הוא לא עשיר כיוון שיושבים לו בבנק עשרות מיליארדי דולרים, או שהונו נמצא בנכסים, להפך – מאסק כשפרץ לעולם עם טסלה אף אמר כי ימכור את כל נכסיו. הונו נמצא במניות, בעיקר מניות טסלה. לכן, מאסק היה חייב להמשיך ולמכור את מניות חברת טסלה שבבעלותו, בשביל לשלם על עסקת טוויטר היקרה. והוא אכן עשה זאת. באמצע חודש נובמבר דווח כי אילון מכר מניות טסלה בשווי של 4 מיליארד דולר, זאת לאחר שהבטיח למשקיעים שלא יעשה זאת יותר, מה שהחריף את הירידות במניית טסלה, שבשנת 2022 ירדה כבר ב-55%.

אז אותה מניית טסלה היא זאת שהביאה את מאסק להיות האדם העשיר בעולם, וכשהיא יורדת?

רק בשנת 2022, הונו של אילון מאסק נחתך ב-100 מיליארד דולר. מאסק הוא המיליארדר הראשון בהיסטוריה שהונו נחתך בסכום שכזה, ועדיין – הוא האדם הכי עשיר בעולם. רק לפני כשנה, שוויו של מאסק רשם שיא של 340 מיליארד דולר, בקורלציה עם החברה שהוא הקים, טסלה, שהגיעה לשווי שוק של 1.25 טריליון דולר. אותה טסלה, היא גם הסיבה לכך שהונו נחתך השנה. אילון מאסק מחזיק כ-20% מהחברה, ומניית טסלה שכאמור ירדה ב-55% משפיעה ישירות על שוויו של מאסק.

אילון מאסק, האיש העשיר בעולם ואולי האיש הכי מרתק בעולם הפיננסים – ימשיך להיות משוגע, לנו רק ניתן לראות האם השיגעון שלו יתבטא בחיוב אל הקמת חברות ששוברות את המוסכמות, או שמא השיגעון של מאסק ימשיך לצבור עוד ועוד אנשים כנגדו.

 

מקורות-

  1. ביזנס אינסיידר
  2. ויקיפדיה
  3. וול סטריט ג'ורנל
  4. סיקינג אלפא

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע"מ (להלן: "החברה"). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו"ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
החברה ו/או הכותב עשויים להחזיק חלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

.

52.156.77.154
דילוג לתוכן