מאת: אסף קופפר
תערוכת CES 2025 נפתחה היום בלאס וגאס ותמשיך עד ה- 9 בינואר התערוכה ממשיכה למצב את עצמה כאירוע הטכנולוגיה הגדול בעולם ומושכת אליה כ-150,000 משתתפים מיותר מ-150 מדינות. התערוכה נחשבת למרכזית עבור מובילי חדשנות, חברות טכנולוגיה, משקיעים וסוחרים המחפשים לזהות מגמות חדשות ולבחון כיצד הן עשויות להשפיע על השווקים. CES השנה עומדת בסימן קפיצות טכנולוגיות מרשימות בתחומים של בינה מלאכותית קוונטית, טכנולוגיות לבישות, תחבורה אוטונומית ויצירת אנרגיה מתחדשת.
מהתערוכה יצאו הכרזות מוקדמות שהדליקו את דמיונם של המשקיעים. דלתא איירליינס (DAL), שחוגגת מאה שנה להיווסדה, הציגה טכנולוגיות חדשניות בתחום התחבורה האווירית, והכרזות נוספות מצד חברות מובילות כמו אמזון (AMZN), סמסונג ו-AMD, משכו את תשומת הלב של השוק. תערוכת CES מפוזרת בין מרכזי כנסים מרכזיים בלאס וגאס ולראשונה, אחד האירועים המרכזיים יתקיים במבנה האיקוני ה- Sphere, אודיטוריום להופעות מוזיקה, קולנוע ובידור בצורת כדור ענק.
בכירי עולם הטכנולוגיה יקיימו אירועים מרכזיים במהלך התערוכה, החל מג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה (NVDA), שיציג טכנולוגיות AI פורצות דרך, ועד ליוקי קוסומי, מנכ"ל Panasonic, שיתמקד בחדשנות בתחום האלקטרוניקה הצרכנית. בנוסף, מנכ"לית X Corp, לינדה יקרינו, תנאם על מגמות בתחום המדיה החברתית. אירועים אלה לא רק מספקים הזדמנות לראות את הטכנולוגיה העדכנית, אלא גם להבין כיצד מנכ"לים מובילים חושבים על העתיד וכיצד הם מתכוונים להשפיע על השוק.
בין האירועים המרכזיים שצפויים למשוך את תשומת ליבם של משקיעים וסוחרים ניתן למצוא את נאום הפתיחה של ג'נסן הואנג מנכ"ל אנבידה (NVDA), נאומו יתקיים ביום שלישי, 7 בינואר, בשעה 04:20 לפנות בוקר שעון ישראל, שבו יוצגו חידושי אנבידה בתחום הבינה המלאכותית.
פאנל חשוב נוסף הוא של ליסה סו, מנכ"לית AMD, שיתקיים ביום שלישי, 7 בינואר, בשעה 22:00 שעון ישראל, ויתמקד בחידושי שבבים ובינה מלאכותית. גם אמזון (AMZN) תציג פתרונות חדשניים בתחום המשלוחים האוטונומיים וה-AI ביום רביעי, 8 בינואר, בשעה 21:00 שעון ישראל. מנכ"ל מטא (META), מארק צוקרברג, ינאם ביום רביעי, 8 בינואר, בשעה 19:00 שעון ישראל, בנושא עולמות וירטואליים והתפתחות ה-Metaverse.
האירועים של IBM וגוגל (GOOGL) יתקיימו גם הם, עם הצגת פתרונות מתקדמים לבינה מלאכותית, אחסון נתונים ויכולות ענן. IBM תציג ביום חמישי, 9 בינואר, בשעה 03:00 לפנות בוקר שעון ישראל, ואילו גוגל תנאם ביום חמישי, 9 בינואר, בשעה 19:00 שעון ישראל.
במקביל, מנכ"ל נטפליקס (NFLX), טד סרנדוס, ישתתף בפאנל מיוחד על התפתחות הבידור הדיגיטלי ביום חמישי, 9 בינואר, בשעה 16:00 שעון ישראל. אובר (UBER) תציג טכנולוגיות תחבורה חכמה ביום רביעי, 8 בינואר, בשעה 23:00 שעון ישראל.
השוק מגיב לתערוכה בתנודתיות שמגלמת את הציפיות הגבוהות מהאירועים. מניות של חברות המציגות בתערוכה, כמו Waymo ו-Siemens, שרשמו עליות חדות בעקבות פרסומים מוקדמים. עם זאת, יש לציין כי התערוכה לא חפה מהפתעות שליליות. מגבלות על ייצור אנרגיה עבור טכנולוגיות עתידיות העלו חששות בקרב משקיעים, במיוחד במגזרים כמו רכב חשמלי ו-AI.
תערוכת CES היא פלטפורמה מרכזית להצגת מוצרים חדשניים שיכולים להפוך לסטנדרט עולמי. למשל, פרסים בקטגוריות חדשנות כמו בתים חכמים, שעונים חכמים וכלי רכב אוטונומיים מגלים מה עשוי להופיע בבתים שלנו בעתיד הקרוב. השנה יושם דגש מיוחד על מוצרים שמיועדים לשפר את הנגישות של אנשים עם מוגבלויות, מה שמדגיש את המודעות הגוברת של תעשיית הטכנולוגיה להכללה חברתית.
השנה, CES מביאה אל קדמת הבמה לא רק טכנולוגיות חדשות, אלא גם שיתופי פעולה חדשניים בין חברות מובילות לבין סטארטאפים. מתחם Eureka Park, שהפך לאחת האטרקציות המרכזיות בתערוכה, מספק במה ליותר מ-1,000 סטארטאפים מכל העולם להציג את החידושים שלהם. בין המיזמים המעניינים ניתן למצוא טכנולוגיות לשיפור בריאות אישית, פתרונות מתקדמים לאנרגיה ירוקה, ותחבורה חכמה.
במקביל, נושא האנרגיה נמצא במוקד העניין. בעוד הטכנולוגיות החדשות מייצרות ביקוש הולך וגובר לאנרגיה, הצורך בפתרונות אנרגיה מתחדשת ומערכות יעילות הופך לדחוף יותר מתמיד. בתערוכה מוצגות מערכות חדשניות לאחסון אנרגיה, טכנולוגיות סולאריות מתקדמות, ופיתוחים בתחום הרכב החשמלי שיכולים לשנות את כללי המשחק.
בין הדוברים הבולטים ניתן למצוא גם את מרטין לונדסטדט, מנכ"ל Volvo Group, שיתמקד במגמות בתחום התחבורה הכבדה, ואת ג'ולי סוויט, מנכ"לית Accenture, שתתמקד באסטרטגיות דיגיטליות. בנוסף, תתקיים ארוחת ערב יוקרתית בהזמנה בלבד, בה תנאם טקדירה מאוואקנה, מנכ"לית Waymo, על חזונה לעתיד התחבורה האוטונומית.
השפעת CES על שוק ההון ניכרת היטב. מניות של חברות המובילות את תחומי החדשנות המוצגים בתערוכה רושמות תנודות משמעותיות, ולעיתים קרובות, שינויים אלו יכולים לשקף את הציפיות העתידיות של המשקיעים. השנה, חברות כמו NVIDIA ו-AMD כבר זכו לעליות משמעותיות במניותיהן, בעקבות ציפיות חיוביות לטכנולוגיות החדשות שהן מציגות.
לאורך ארבעת ימי האירוע, משתתפי CES יוכלו ליהנות מהזדמנויות נטוורקינג יוצאות דופן, גישה למידע עדכני ורעיונות פורצי דרך. עבור סוחרים ומשקיעים, CES מספקת הזדמנות ללמוד על טכנולוגיות ומגמות שעלולות להשפיע על החלטות ההשקעה שלהם. בעידן שבו הטכנולוגיה והשווקים משולבים זה בזה, הבנה מעמיקה של מה שמתרחש ב-CES יכולה להיות כלי אסטרטגי רב ערך.
תערוכת CES ממשיכה להוכיח כי היא לא רק במה לטכנולוגיה חדשה, אלא גם אירוע שמעצים את הקשר בין חדשנות, שוק ההון והתעשייה הגלובלית. עבור כל מי שמחפש להבין את העתיד ולהשקיע בו, CES היא מקום שבו ניתן לראות את המחר מתעצב לנגד עינינו.
מקורות:
CES
ווסט הוואי טודיי
*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב מחזיק בניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.