fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר

מיקרוסופט (MSFT) ו-AMD פרסמו את דוחותיהם הרבעוניים אתמול, והציגו נתונים המעידים על המשך הביקוש החזק לטכנולוגיות בינה מלאכותית, אך גם חשפו אתגרים וגרמו לתנודתיות בשוק.

מיקרוסופט דיווחה כי שירותי הענן Azure רשמו צמיחה רבעונית של 29%, נמוך מהצמיחה של 31% ברבעון הקודם. הצמיחה הנמוכה מהצפוי ב-Azure אכזבה משקיעים שקיוו לראות תשואה משמעותית מההשקעות הגדולות של החברה במוצרים מבוססי בינה מלאכותית. החברה ציינה כי כ-8% מהצמיחה בתקופה האחרונה נבעו מהשקעות בבינה מלאכותית, עלייה מ-7% ברבעון הקודם.

מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, הדגיש את האינטגרציה ההולכת וגוברת של טכנולוגיות בינה מלאכותית בקו המוצרים של החברה, כולל עוזרים דיגיטליים כמו Copilot שיכולים לסכם מסמכים וליצור קוד ותוכן. החברה גם מוכרת מנויי Azure הכוללים מוצרים של OpenAI, ומתחרה כמו אמזון וגוגל, מיקרוסופט משקיעה מיליארדים בבניית מרכזי נתונים חדשים כדי לענות על הביקוש הגובר לשירותי ענן ושירותי AI.

איימי הוד, סמנכ"לית הכספים של מיקרוסופט, ציינה בשיחה עם אנליסטים כי הצמיחה ב-Azure תמשיך להאט ברבעון הנוכחי, אך ההשקעות במרכזי נתונים ובשרתים יאפשרו לחברה לנצל את הביקוש ולהאיץ את הצמיחה ב-Azure במחצית השנייה של שנת הכספים 2025. המניות של מיקרוסופט ירדו בכ-2.7% במסחר המאוחר לאחר הדיווח, אם כי זה פחות מהירידה של עד 9.1% שנרשמה מוקדם יותר מייד לאחר פרסום הדו"ח.

הוצאות ההון של מיקרוסופט זינקו ל-19 מיליארד דולר ברבעון האחרון, כולל חוזי השכרה של חוות שרתים, מ-14 מיליארד דולר ברבעון הקודם. המספר הזה יגדל עוד יותר בשנה הפיסקלית החדשה, לפי הוד, ראש מחלקת קשרי משקיעים במיקרוסופט, ברט אייברסן, אמר כי לחברה אין כיום קיבולת מספקת לענות על הביקוש של הלקוחות לשירותי ענן ו-AI, והיא פועלת במהירות להגדלת התשתיות.

מטה מיקרוסופט ברדמונד, וושינגטון, ארה"ב

בינתיים, AMD ענקית השבבים דיווחה על תוצאות רבעוניות חזקות, בהובלת הביקוש לשבבי AI. החברה דיווחה על רווח מתואם של $0.69 למניה והכנסות של 5.8 מיליארד דולר, מעל לציפיות האנליסטים של $0.68 למניה והכנסות של 5.7 מיליארד דולר. הכנסות חטיבת מרכזי הנתונים של AMD, הכוללות את מכירות ה-GPUs וה-CPUs שלה, הסתכמו ב-2.8 מיליארד דולר, עלייה של 115% לעומת השנה שעברה.

ליסה סו, מנכ"לית AMD, אמרה כי העסק בתחום ה-AI ממשיך להאיץ והחברה ממוצבת היטב לצמיחה חזקה במחצית השנייה של השנה בהובלת הביקוש למעבדי Instinct, EPYC ו-Ryzen. "ההתקדמות המהירה ב-AI יוצרת ביקוש רב למחשוב בכל השווקים, ויוצרת הזדמנויות צמיחה משמעותיות כשאנו מספקים פתרונות AI מובילים בכל עסקינו," אמרה סו.

מניות AMD עלו בכ-10% לאחר הדיווח, בעוד מניות אנבידיה (NVDA) עלו בכ-6%. הכנסות חטיבת הגיימינג של AMD ירדו ב-59% ל-648 מיליון דולר, אך עדיין עקפו את התחזיות של 646 מיליון דולר.

במקביל, AMD חשפה את המעבדים המתקדמים שלה, MI300X, אשר כבר מאומצים על ידי שותפים כמו מיקרוסופט, Meta, Dell, HPE ולנובו. החברה גם הציגה את MI325X שיגיע לשוק ברבעון הרביעי של 2024, ו-MI350X שיצא לשוק ב-2025.

המגזר של מחשבים אישיים עדיין מהווה חלק חשוב מעסקי AMD. החברה דיווחה על הכנסות של 1.5 מיליארד דולר, מעל לתחזיות של 1.45 מיליארד דולר, ועלייה מ-998 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מגזר זה מצליח למרות הירידה בביקוש למחשבים לאחר המגפה, ובזמן שהצרכנים מתחילים להחליף את המחשבים שנרכשו בתחילת המגפה.

ליסה סו מנכ"לית AMD

לאחר פרסום הדוח הרבעוני של AMD ניתן להסיק מספר מסקנות חשובות על הביקוש והפוטנציאל בתחום הבינה המלאכותית (AI). הנתונים החזקים שהציגה AMD, במיוחד בתחום השבבים למרכזי נתונים, מעידים על ביקוש הולך וגובר לטכנולוגיות AI שמניעות את הצמיחה של החברה. הכנסות חטיבת מרכזי הנתונים של AMD הסתכמו ב-2.8 מיליארד דולר, עלייה של 115% לעומת השנה שעברה, מה שמראה על צמיחה משמעותית בתחום זה. מנכ"לית AMD, ליסה סו, ציינה שהעסק בתחום ה-AI ממשיך להאיץ והחברה ממוצבת היטב לצמיחה חזקה במחצית השנייה של השנה בהובלת הביקוש למעבדי Instinct, EPYC ו-Ryzen.

בנוסף, הכנסות מיקרוסופט (MSFT) משירותי הענן Azure עלו ב-29%, עם חלק משמעותי מהצמיחה הנובע מהשקעות ב-AI. זה מדגיש את ההשקעות הכבדות של מיקרוסופט בטכנולוגיות AI ותשתיות מחשוב ענן. העלייה בהוצאות ההון של מיקרוסופט ל-19 מיליארד דולר ברבעון האחרון, כוללת חוזי השכרה של חוות שרתים, ומעידה על המאמץ שלה להרחיב את התשתיות לענן ול-AI כדי לעמוד בביקוש ההולך וגובר.

בעקבות הדו"חות הראלי החזק בשוק, ובמיוחד במניות כמו אנבידיה, AMD וחברות שבונות שרתים כמו סופר מיקרו קומפיוטר (SMCI) ודל (DELL), נובע מהביקוש ההולך וגובר לטכנולוגיות AI ומההתקדמות המשמעותית בתחומים אלו. מניות אנבידיה עלו במסחר המקדים ב-6%, מניות AMD עלו ב-10%, מניות SMCI עלו ב-4.5% ומניות דל עלו ב-3.2%.

חדרי שרתי מרכזי נתונים אותן בונות חברות כמו סופר מיקרו קומפיוטר ודל

העלייה החדה במניות אלו מצביעה על ביטחון המשקיעים בפוטנציאל הצמיחה של תחום ה-AI. ההשקעות הכבדות של החברות בתשתיות AI והדרישה הגוברת לשבבים מתקדמים, אשר משמשים במרכזי נתונים ובמחשבים אישיים, מהווים אינדיקציה לכך שהתחום נמצא בתנופה חזקה וצפוי להמשיך לצמוח.

לאור הנתונים החזקים של AMD וההשקעות הנרחבות של מיקרוסופט בתחום ה-AI, המשקיעים רואים את הפוטנציאל העצום של תחום ה-AI להניב תשואות גבוהות בעתיד. השוק מגיב באופן חיובי לתוצאות אלו, מה שמעיד על ציפיות להמשך הצמיחה וההשקעות בטכנולוגיות AI.

בנוסף, התקנה החדשה של ממשלת ארה"ב, שתכנס לתוקף בקרוב, מרחיבה את הסמכויות לעצור ייצוא של ציוד ייצור שבבים לסין. עם זאת, היום פורסמה הקלה הפוטרת מדינות בעלות ברית כמו יפן, הולנד ודרום קוריאה, דבר שמגביל את השפעתה. התקנה, שתשפיע על כחצי תריסר מפעלי שבבים בסין, נועדה לעכב את הפיתוח של טכנולוגיות מחשוב על ובינה מלאכותית שיכולות לתמוך בצבא הסיני.

לדברי מקור בממשל ארה"ב, "פיקוח אפקטיבי על ייצוא מסתמך על שיתוף פעולה רב-לאומי", והוספת המדינות הפטורות לתקנה היא סימן לכך שארה"ב מבינה את הצורך בדיפלומטיה בהטלת מגבלות. מניות של חברות כמו ASML וטוקיו אלקטרון עלו בחדות בעקבות ההודעה, מה שמדגיש את ההשפעה של המדיניות האמריקאית על שוק השבבים.

 

 

התקנה החדשה משקפת את מאמציה של ארה"ב לשמור על יתרון טכנולוגי במאבק הגיאופוליטי מול סין, תוך שמירה על תמיכתן של מדינות חשובות אחרות בשוק העולמי. המגבלות החדשות מדגישות את הרצון של ארה"ב למנוע את הפיתוח הצבאי בסין ולשמר את היתרון הטכנולוגי של המדינות המערביות בתחום השבבים והבינה המלאכותית.

לסיכום, הביקוש ההולך וגובר לטכנולוגיות AI והשקעות הכבדות בתחום זה מצביעות על פוטנציאל צמיחה משמעותי לחברות טכנולוגיה מובילות כמו AMD, מיקרוסופט ואנבידיה. הדוחות החזקים של AMD והמיקוד של מיקרוסופט ב-AI מחזקים את הביטחון של המשקיעים ביכולת של תחום זה להניב תשואות גבוהות בעתיד. הראלי המחודש במניות החברות הטכנולוגיות מצביע על התלהבות השוק מהפוטנציאל של טכנולוגיות AI, מה שמאותת על אינדיקציה לכך שהתחום צפוי להמשיך לצמוח ולהתפתח.

 

 

 

מקורות:

פייננשל טיימס

יאהו פייננס

פוקס ביזנס

סי אן אן

רויטרס

ניו יורק טיימס

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב מחזיק בחלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

.

3.16.76.102
דילוג לתוכן