fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר, מחלקת מחקר אינטראקטיב ישראל

שירותי סטרימינג משנים מקצה לקצה את תעשיית הבידור העולמית כבר למעלה מעשור. נטפליקס, שהחלה כשירות DVD בדואר, שינתה את המודל העסקי שלה ב-2007 כשהציגה שירות סטרימינג, ובישרה עידן חדש של צפייה לפי דרישה. במהלך השנים, התעשייה השתנתה וגדלה, וכתוצאה מכך נוצרה קבוצה מתפתחת של פלטפורמות סטרימינג, כולן מתחרות על תשומת הלב של הצופה ועל דמי המנוי.

נטפליקס, Amazon Prime Video, Disney+, Hulu, HBO Max ורבים אחרים שינו את האופן שבו אנו צורכים מדיה, מצפייה מוגזמת בסדרות וסרטים ובילוי זמן רב מול המסך להתנתקות משירותי הטלוויזיה המסורתיים. פלטפורמות אלו מציעות ספריות תוכן עצומות, משכו קהל עולמי משמעותי ושינו לנצח את נוף השידור המסורתי. 

האבולוציה של שירותי הסטרימינג

הופעתה של נטפליקס כפלטפורמת סטרימינג סימנה את תחילתה של מהפכה. יריבים מוקדמים כמו Hulu ו- Amazon Prime Video הלכו בעקבותיה, והרחיבו את השוק עם היצע תכנים מגוונים. בשנים האחרונות, שורה של מצטרפים חדשים כמו Disney+, HBO Max ו-Peacock יצרו סביבה תחרותית, שכונתה "מלחמות הסטרימינג".

בניגוד לטלוויזיה בכבלים, פלטפורמות סטרימינג הן דיגיטליות בניגוד לממירים פיזיים ומציעות תוכן על פי דרישה ללא פרסומות במחיר סביר יותר. עם הזמן, פלטפורמות אלו התרחבו מזכיינות שידור לתוכן של צד שלישי ליצירת הפקות מקור משלהן. תוכניות איכותיות כמו "דברים מוזרים" של נטפליקס, "גברת מייזל המופלאה" של אמזון ו"המנדלוריאן" של דיסני+ לא רק עזרו למשוך ולשמור מנויים אלא גם זכו לשבחי הביקורת.

החברות המובילות והאסטרטגיות שלהן

נטפליקס נותרה המובילה בתעשייה, עם למעלה מ-232 מיליון מנויים ברחבי העולם. החברה הרחיבה את דריסת הרגל הגלובלית שלה על ידי אספקת תוכן ספציפי לאזור, אסטרטגיה שהשתלמה יפה בשווקים כמו הודו ואמריקה הלטינית. עם זאת, הם התמודדו עם תחרות משמעותית מאמזון פריים וידאו, אשר מציעה מחיר מופחת ומציעה יתרונות נוספים הקשורים למערכת האקולוגית הרחבה יותר של אמזון הכוללת את שרות המוסיקה פריים מיוזיק לשירים ללא פרסומות, פריים קריאה לגישה לחומרי קריאה שונים, פריים משלוחים למשלוח מהיר, אמזון תמונות לאחסון, פריים משחקים עבור תוכן משחקי וידאו בלעדי, גישה מוקדמת למבצעי לייטניג וחיסכון בלעדי ב- Amazon Prime Day.

דיסני+ זינקה במהירות, תוך שהיא ממנפת את הספרייה העצומה שלה של תכנים אהובים הכוללים את מארוול, מלחמת הכוכבים ו-20th century FOX. בינתיים, HBO Max המשלבת קטלוג היסטורי עם זרם של הפקות מקור חדשות של מותגים חזקים כמו DC Comics ו-Warner Bros. פלטפורמות קטנות יותר כמו Hulu ו-Peacock אימצו מודל היברידי, המציע מסלולים נתמכים בפרסומות וללא פרסומות כדי לספק שירות לקהל רחב יותר.

Portland, OR, USA – Apr 20, 2022: Assorted streaming apps are seen on an iPhone, including Netflix, Apple TV, Hulu, HBO Max, Paramount Plus, Disney Plus, Discovery Plus, Roku, and Peacock.

חדשנות וצמיחה

בשוק התחרותי העז הזה, חדשנות היא חיונית. פלטפורמות משקיעות רבות בבינה מלאכותית ודיפ לרנינג כדי לשפר את מנועי המלצות התוכן, ולשפר את מעורבות הצופים. הם גם חוקרים פורמטים חדשים של תוכן, כמו תכנות אינטראקטיביות שנראו ב"מראה שחורה: בנדרסנאץ" של נטפליקס.

אסטרטגיות כמו הפקת קולנוע וסטרימינג בו-זמנית, כפי שהוצגו על ידי Disney+ ו-HBO Max במהלך מגיפת הקורונה, שינו גם את מודל הפצת הסרטים המסורתי. עם זאת, חידושים אלה נתקלו בהתנגדות חברות הקולנוע שראו ירידה ברלוונטיות בעקבות הוצאת הסרטים ישירות לפלטפורמות הסטרימינג, מה שמסמן נושא שנוי במחלוקת.

לאחרונה, נטפליקס התחילה לאכוף את נושא שיתוף הסיסמאות, כך שכל מנוי ישמש אך ורק למשק בית אחד, מהלך שמאותת על מעבר לכיוון מקסום ההכנסות מהמנויים הקיימים ככל שצמיחת המנויים מואטת. אם תצליח, פלטפורמות אחרות עשויות ללכת בעקבותיה, ולבשר על שינוי מדיניות משמעותי בכל התעשייה.

משקיעים ודינמיקת שוק

בשנים האחרונות משקיעים גילו עניין עצום בשירותי הסטרימינג, תוך הכרה בפוטנציאל הצמיחה של המגזר. החברות המובילות את מהפכת הסטרימינג כמו נטפליקס (NFLX), אמזון (AMZN) ודיסני (DIS) הראו ביצועים מרשימים בבורסה בשנים האחרונות.

הפגיעה של נטפליקס בשיתוף סיסמאות נראתה בספקנות על ידי חלק, מה שהוביל לירידה קצרה במחיר המניה שלהם. עם זאת, אנליסטים טוענים שהצעד הזה יכול לעודד צמיחה בטווח הארוך, דוגמה לאופן שבו שינויים במדיניות יכולים להשפיע על סנטימנט המשקיעים.

אהבת משקיעים ופוטנציאל עתידי

המשיכה של תעשיית הסטרימינג למשקיעים נעוצה בצמיחה המהירה שלה, בקהל הגלובלי העצום ובפוטנציאל לתשואות גבוהות. כמות הנתונים העצומה שנוצרת על ידי מנויים היא נכס שלא יסולא בפז, המציע תובנות לגבי העדפות הצופים וההתנהגות שיכולות להנחות פיתוח תוכן, אסטרטגיות שיווק ועוד.

עתיד הענף מוכן להתרחבות מתמשכת. גופי שידור מסורתיים, כולל CBS (כיום Paramount+), נכנסו למאבק, וזיהו את החשיבות ההולכת וגוברת של הסטרימינג. יתרה מכך, השווקים המתעוררים מציגים הזדמנויות עצומות שלא מנוצלות. סין, עם אוכלוסייתה המאסיבית ומעמד הביניים ההולך וגדל, יכולה להציע דחיפה משמעותית, למרות אתגרים רגולטוריים.

תחום מכריע נוסף הוא שילוב של צורות מדיה אחרות. Spotify ו-Tidal עשו מהפכה בסטרימינג של מוזיקה, בעוד שפלטפורמות כמו Twitch ו-YouTube Gaming שולטות בסטרימינג של משחקי וידאו. שילוב אלה עם צורות מסורתיות יותר של תוכן וידאו עשוי להציג הצעה משכנעת עבור הצרכנים והזדמנות משתלמת לספקים ומשקיעים כאחד.

 

לקראת עתיד מסקרן

העידן של צמיחת מנויים מהירה אולי הולך ומצטמצם, אבל תעשיית הסטרימינג רחוקה מלעצור. פלטפורמות סטרימינג מחדשות את הטכנולוגיה והמודלים העסקיים שלהן כל הזמן במטרה למשוך ולשמר את הקהלים שלהן ולמקסם את ההכנסות מהמנויים הקיימים. כשהם מנווטים את האתגרים וההזדמנויות החדשות הללו, האבולוציה של התעשייה נמשכת בקצב מסחרר.

המהלך של נטפליקס על הגבלת שיתוף הסיסמאות עשוי להיות צעד ראשוני לקראת מגמה ענפה המתמקדת בשיפור ייצור ההכנסות. האם המהלך הזה יתקבל על ידי הצרכנים והאם הוא יסלול את הדרך לצמיחת מנויים מחודשת נותר לראות.

העתיד: שחר חדש של סטרימינג

ככל שאנו צועדים אל העתיד, נוף הסטרימינג ממשיך להתפתח, ומעצב מחדש את הדרך בה אנו חווים בידור ומדיה. אלגוריתמים של בינה מלאכותית (AI) ולמידת מכונה משתפרים ללא הרף, ומספקים למשתמשים תוכן מותאם אישית יותר. מציאות רבודה (AR) ומציאות מדומה (VR), מתחילות לחלחל לתעשייה, ומציעות חוויות סוחפות שחורגות מהמסך הרגיל.

יתרה מכך, התקדמות טכנולוגית כמו 5G תשפר את איכות הסטרימינג והנגישות, תפתח אפשרויות חדשות לסטרימינג בשידור חי, צפייה במובייל ועוד. ככזה, ספקי טכנולוגיה וסטרימינג יצטרכו לעבוד יד ביד, ולנצל את ההתפתחויות הללו כדי להציע לצופים חוויות טובות יותר ומרתקות יותר.

 

קרנות בתחום

מהפכת הסטרימינג הולידה מספר תעודות סל המאפשרות למשקיעים לקבל חשיפה רחבה לענף זה. קרן אינבסקו נסדק אינטרנט (PNQI) וארק הדור הבא של האינטרנט (ARKW) הן דוגמאות מובילות, המחזיקות בפורטפוליו מגוון של חברות סטרימינג וטכנולוגיה, כולל נטפליקס, דיסני ו-Roku.

יתר על כן, מהפכה זו תועיל לא רק לפלטפורמות הסטרימינג עצמן אלא גם לתעשיות נלוות. חברות טכנולוגיה המספקות את התשתית הדרושה, כמו שירותי מחשוב ענן, יראו ביקוש מוגבר. יצרני תוכן ימצאו אפיקים חדשים לעבודתם, ומפרסמים עשויים למצוא דרכים לנצל את הפלטפורמות החדשות הללו, במיוחד אלה עם מודלים נתמכי מודעות.

מהפכת הסטרימינג וההשפעה הגלובלית שלה

מהפכת הסטרימינג הזו אינה מוגבלת לתעשיית הבידור בלבד. ההשלכות מורגשות בתחומים כמו חינוך, שבהם פלטפורמות למידה מקוונות משתמשות בטכנולוגיית סטרימינג כדי להעביר שיעורים. אפילו בתחום הבריאות, סטרימינג ממלא תפקיד מכריע ברפואה טלפונית כמו בחברת טלדוק (TDOC), מה שהופך את שירותי הבריאות לנגישים יותר.

סטרימינג גם מעצב נורמות חברתיות, משפיע על האופן שבו אנו צורכים חדשות, כיצד אנו מתקשרים אחד עם השני, ואפילו כיצד אנו תופסים את העולם. עלייתן של פלטפורמות כמו Twitch הביאה את הסטרימינג לקדמת הבמה של תעשיית המשחקים, ויצרה קהילה חדשה לגמרי של יוצרי תוכן וצופים.

לסיכום מהפכת הסטרימינג מייצגת שינוי ססמי באופן שבו אנו צורכים מדיה. זהו שינוי שרחוק מלהסתיים, וככל שהוא ימשיך להתפתח, הוא ימשיך להציע תוכן מתחדש ומגוון יותר לצופים, נוף מאתגר לספקים והזדמנויות מסקרנות למשקיעים. 

תעשיית שירותי הסטרימינג ראתה עלייה והתפתחות נפיצה בשנים האחרונות. חברות כמו נטפליקס, דיסני ואמזון מסתגלות ופורצות גבולות ללא הרף, ומוסיפות שכבות של תככים וריגושים לשוק התחרותי הזה. בתחרות הגוברת הזו, המנצח הוא ללא ספק הצרכן, שנהנה כעת מבחירה חסרת תקדים של תוכן איכותי בקצות אצבעותיו.

ההתלהבות והאופטימיות של המשקיעים מדגישים את הפוטנציאל העצום של התעשייה. אמנם ייתכנו כמה מהמורות בדרך, שיגרמו לצרכנים לחשוב פעמיים כמו מהלך הגבלת שיתוף הסיסמאות האחרון של נטפליקס, אבל נראה שהמסלול הכולל של התעשייה נמצא בתנופה כלפי מעלה. כאשר אנו עדים לשינוי הדרמטי הזה בצריכת התוכן ובאספקתו, דבר אחד בטוח: מהפיכת הסטרימינג רק מתחילה, והשיא שלה אולי טרם נראה אבל אולי, תור הזהב של תעשיית הסטרימינג רק מתחיל.

מקורות:
פוקס ביזנס
יהו פיננס
אינסטרימלי
עסקים של עסקים
בריטניקה
הגרדן

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע"מ (להלן: "החברה"). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו"ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
החברה ו/או הכותב עשויים להחזיק חלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

.

3.15.143.18
דילוג לתוכן